DISTRIBUIȚI
AP/SIPA

Autorităţile franceze ar putea lua decizia de repunere în vigoare a măsurilor draconice de închidere şi izolare împotriva răspândirii noului coronavirus, în cazul în care se vor înregistra noi focare ale epidemiei, a avertizat luni ministrul sănătăţii, Olivier Veran, transmite Reuters, scrie agerpres.

„Dacă virusul îşi va relua cursa nebună, vom lua din nou măsuri de închidere şi izolare”, a declarat Veran pentru televiziunea BFM.


Citește și : Franţa iese din izolare, dar multe restricţii rămân în vigoare

Franţa se află pe locul cinci în clasamentul mondial al mortalităţii de COVID-19. Autorităţile franceze au instituit perioada de închidere şi izolare din data de 17 martie pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. De luni, în Franţa a început procesul de relaxare progresivă a acestor măsuri.

Comentând despre noile focare de infecţie depistate pe teritoriul francez, ministrul Veran a susţinut că nu este deloc surprins. „Acest lucru demonstrează că vom trebui să învăţăm să trăim alături de acest virus. Cu cât vom fi mai vigilenţi la nivel colectiv, cu atât vom avea mai puţine focare”, a apreciat el.

Citește și : Polonia are la dispoziţie 14 zile pentru a fixa o nouă dată a alegerilor