DISTRIBUIȚI
BBC

Ministrul sănătăţii din executivul scoţian şi soţia sa au dat în judecată o creşă pe care o acuză de discriminare împotriva fiicei lor, căreia i-a fost refuzată înscrierea sub motiv că nu mai sunt locuri, relatează marţi DPA, potrivit agerpres

Avocatul cuplului, Aamer Anwar, a precizat într-un comunicat că biroul său a acuzat centrul de zi Little Scholars din oraşul scoţian Dundee şi pe directoarea sa Usha Fowdar de încălcarea Legii egalităţii din 2010.


Citește și : Bruxelles-ul dă voie Lituaniei să-şi facă GARD la frontiera cu Belarus

Ministrul Humza Zousaf şi soţia sa Nadia El-Nakla susţin că fiica lor Amal, în vârstă de doi ani, a fost „discriminată pe criterii de rasă şi/sau religie”.

Potrivit lor, creşa a refuzat de trei ori înscrierea unui copil „cu nume asiatic/musulman”, dar a oferit locuri unor copii „cu nume cu rezonanţă albă, nemusulmane” şi, „deşi i s-a dat ocazia, nu a recunoscut, explicat sau prezentat scuze pentru acest comportament discriminator”.

Un purtător de cuvânt al proprietarilor centrului de îngrijire a asigurat că aceştia sunt „extrem de mândri de faptul că sunt incluzivi şi deschişi tuturor şi orice alegaţii ce susţin contrariul sunt demonstrabil false”.

Citește și : SCURGERI de clor la o crescătorie de somoni! 96.000 de peşti au murit!

Ministrul şi soţia sa au subliniat la rândul lor că au luptat „toată viaţa împotriva urii, fiind frecvent ţinta unor abuzuri josnice” şi că nu vor accepta discriminarea împotriva copiilor lor din partea nimănui. „Ca orice părinţi, vrem doar un tratament egal pentru copiii noştri, indiferent de culoarea pielii sau religie”.