DISTRIBUIȚI
Wiadomości - Gazeta.pl

Ministrul polonez al sănătăţii, Lukasz Szumowski, şi-a anunţat marţi demisia din funcţie, la o zi după ce adjunctul său, Janusz Cieszynski, luase o decizie similară, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Cele două demisii survin pe un fond de înmulţire a criticilor faţă de modul în care partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, gestionează epidemia, în contextul în care numărul de cazuri noi de infectare se menţine ridicat.


Citește și : Trump a declarat că va graţia marţi o persoană ‘foarte, foarte importantă’

Modul în care Szumowski a gestionat fazele iniţiale ale epidemiei l-a făcut în aprilie politicianul cu gradul cel mai înalt de încredere, însă imaginea sa s-a deteriorat în urma scandalurilor legate de cumpărarea de măşti şi achiziţia de ventilatoare care nu au mai sosit.

Ministrul a negat că ar fi comis nereguli.

‘Aş vrea să vă informez că astăzi demisionez. Am decis că este timpul’, a spus el marţi într-o conferinţă de presă.

Lukasz Szumowski a afirmat că plănuise iniţial să demisioneze mai devreme în cursul anului, dar a trebuit să rămână pentru a gestiona criza.

Citește și : Numărul total de cazuri de COVID-19 depăşeşte 250.000 în Turcia

Polonia s-a confruntat în ultimele săptămâni cu o creştere a numărului de infectări cu coronavirus, alimentată mai ales de focare în rândul minerilor.

La nivelul ţării au fos raportate până acum 57.876 de cazuri de infectare şi 1.896 de decese, la o populaţie de 38 milioane de locuitori.