DISTRIBUIȚI

Ministrul olandez al sănătăţii, Hugo de Jonge, le-a cerut miercuri concetăţenilor săi să se abţină de la a trece graniţa în Germania sau Belgia pentru a face shopping, în condiţiile în care Ţările de Jos sunt în lockdown, relatează dpa, potrivit agerpres

Magazinele, restaurantele, şcolile, sălile de spectacol şi de sport din Ţările de Jos sunt din nou închise până cel puţin pe 14 ianuarie din cauza noului coronavirus, excepţie făcând doar supermarketurile şi farmaciile.


Citește și : Landurile germane s-au îngropat în datorii imense

„Dacă este nerezonabil să te plimbi pe străzile comerciale din Olanda, acelaşi lucru este valabil şi pentru Antwerp (Anvers, în Belgia) sau Aachen (în Germania), a declarat Jonge, citat de agenţia ANP.

Noul lockdown reprezintă o încercare a guvernului de a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, despre care marţi oficialii au afirmat că a devenit dominantă în această ţară, menţionează dpa.

Citește și : Londra critică dur Rusia pentru dizolvarea ONG-ului ‘Memorial’

Mulţi olandezi au trecut graniţa în ţările învecinate pentru a face cumpărături sau pentru a lua masa la restaurant.

Serviciile olandeze de transport feroviar au recomandat miercuri publicului să nu ia trenul spre Belgia, avertizând că această rută este atât de aglomerată încât e imposibil să se respecte distanţarea socială.