DISTRIBUIȚI
Il Messaggero

Ministrul italian al sănătăţii a susţinut vineri noile restricţii menite să oprească răspândirea virusului, în timp ce Italia continuă să fie scena unor proteste violente împotriva acestor restricţii, informează dpa, scrie agerpres

Vineri a fost prima zi în care patru regiuni italiene – Lombardia, Piemont, Valle d’Aosta şi Calabria – au intrat în carantină. În restul Italiei sunt aplicate măsuri mai puţin drastice.


Citește și : Biden, la un pas de a câștiga scrutinul prezidenţial din SUA

„Vreau să fiu foarte clar: nu există altă cale”, a declarat ministrul sănătăţii Roberto Speranza, în camera inferioară a parlamentului. „Fără restricţii importante de circulaţie, fără o schimbare substanţială a modului nostru de viaţă, fără o strictă respectare a regulilor de siguranţă, coabitarea cu virusul până la găsirea unui vaccin este destinată eşecului total”, a adăugat el.

Lideri ai regiunilor afectate de carantină s-au plâns că decizia de a le închide se bazează pe parametri de sănătate arbitrari sau depăşiţi.

Carantina implică închiderea majorităţii magazinelor, exceptând cele alimentare, farmaciile sau cele esenţiale, printre care librăriile, şi restricţii de deplasare, exceptând cazurile în care persoanele se duc la muncă, să cumpere produse alimentare sau au de rezolvat treburi urgente.

Dar, spre deosebire de primul lockdown din martie-mai, creşele şi şcolile primare vor rămâne deschise, la fel ca restaurantele şi barurile, însă doar pentru a comanda la pachet.

Citește și : Ministrul german al apărării a rămas CARANTINATĂ în biroul ei din Berlin

Prin Milano „sunt puţini oameni”, însă oraşul nu pare atât de „fantomatic şi pustiu” cum era în primăvară, relatează Corriere della Sera.

Italia a raportat vineri 37.809 infectări şi 446 de decese în ultimele 24 de ore. Numărul total de contaminări a ajuns în Italia la 862.681, dintre care 40.638 s-au soldat cu deces.