DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul israelian al energiei, Yuval Steinitz, a atacat joi Uniunea Europeană în urma criticilor acesteia faţă de tratamentul aplicat de poliţie demonstranţilor israeliano-arabi, informează agenţia dpa şi cotidianul Haaretz, potrivit agerpres.

‘Pot să se ducă într-o mie de iaduri’, a declarat Steinitz la postul de radio 103 FM.


Citește și : Amnesty International anchetează crimele comise de ARSA în Myanmar

‘Aceasta este culmea tupeului şi a ipocriziei. Aceeaşi Uniune Europeană periază acum Iranul şi îl va ajuta în faţa sancţiunilor americane’, a mai spus ministrul israelian.

Steinitz s-a plâns că UE ‘hărţuieşte’ Israelul în timp ce ‘Iranul execută oameni, torturează homosexuali, încalcă drepturile femeilor, sprijină terorismul şi pe Assad, care foloseşte arme chimice împotriva propriului popor’.

Uniunea Europeană a cerut miercuri ‘o anchetă rapidă’ în legătură cu informaţiile că un poliţist israelian i-ar fi rupt piciorul activistului israeliano-arab Jafar Farah, arestat la Haifa în timpul unei demonstraţii de sprijin pentru protestele palestiniene din Fâşia Gaza.

Citește și : Coreea de Nord le permite jurnaliștilor sud-coreeni să viziteze situl de testare nucleară

Cazul lui Farah este deja investigat de Ministerul Justiţiei, a declarat Steinitz.

‘Trimit în iad Uniunea Europeană, care nu reprezintă cu adevărat ţările europene. Este o organizaţie pe care nu o conduce nimeni, dar care trăieşte pentru sine. (UE) este mai puţin prietenoasă faţă de Israel decât statele europene care o alcătuiesc’, a mai spus Yuval Steinitz.