DISTRIBUIȚI
Getty

Ministrul de interne britanic Amber Rudd cere reţelelor de socializare să creeze sisteme automate care identifică şi blochează mesajele militante ce îndeamnă la violenţă înainte ca acestea să fie postate online, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-o discuţie organizată joi de think-tank-ul New America din Washington, Amber Rudd a spus că în prezent există „o cursă a înarmării online” între militanţi şi forţele de ordine şi de securitate.


Ea a precizat că autorităţile guvernamentale şi companiile care gestionează reţele de socializare lucrează deja la a se asigura că mesajele militante care încurajează violenţa sunt înlăturate de pe internet în interval de o oră sau două după ce sunt postate.

Citeşte şi: Românii ar putea scăpa de VIZE în SUA. Un influent congresman american vrea să includă ţara noastră în Programul Visa Waiver

Însă Amber Rudd a atras în acelaşi timp atenţia că reţelele de socializare ar trebui să încerce să dezvolte şi să folosească sisteme care ar putea identica astfel de mesaje înainte de postarea lor pe internet şi să blocheze astfel răspândirea lor.

De la începutul lui 2017, militanţi activi care încurajează comiterea de violenţe au creat 40.000 de noi conturi pe internet, a spus ministrul britanic de interne.

Amber Rudd a precizat că la începutul acestui an a vizitat companiile din Silicon Valley, printre care Alphabet, care deţine Google şi YouTube, Facebook şi Twitter, şi le-a cerut să depună mai multe eforturi pentru a elimina şi bloca mesajele militante.

În urmă cu un an, companiile care deţin reţele de socializare reuşeau să elimine circa jumătate din materialele militante care îndemnau la violenţă în două ore de la descoperirea lor, iar în ultima perioadă proporţia a crescut la două treimi, a mai spus ea.