DISTRIBUIȚI

Ministrul grec al apărării, Nikos Panagiotopoulos, va vizita marţi 4 aprilie regiuni din Turcia afectate de cutremurele din februarie, transmite Reuters, potrivit agerpres.. El va fi al doilea ministru elen care face o vizită oficială în Turcia după seismele din februarie, în urma cărora şi-au pierdut viaţa zeci de mii de oameni în sudul Turciei şi în Siria.

Panagiotopoulos se va întâlni cu omologul său turc, Hulusi Akar. „Vom vizita zonele afectate de cutremure din sud-estul Turciei”, a declarat el joi seara pentru Mega TV.


Citeşte şi: Democrația încă mai rezistă în Israel – Black News

Grecia a fost una din primele ţări care au trimis echipaje de intervenţie pentru salvarea supravieţuitorilor de sub dărâmături. Ministrul de externe grec Nikos Dendias a vizitat luna trecută unele din regiunile devastate de seisme.

Citeşte şi: Până și aliații lui Putin se întorc împotriva lui – Black News

Grecia şi Turcia, membre NATO, au diferende în mai multe privinţe, de la drepturile asupra resurselor minerale din Marea Egee până la delimitarea spaţiului aerian şi problema Ciprului divizat între minoritatea secesionistă turcă şi majoritatea greacă.