DISTRIBUIȚI

Ministrul german al justiţiei, Heiko Maas, a spus că este o ‘necesitate urgentă’ pentru copiii migranţilor musulmani veniţi în Germania să înveţe despre crimele în masă comise de nazişti împotriva evreilor, informează vineri agenţia DPA, potrivit agerpres.

Într-un editorial publicat în revista Der Spiegel, Heiko Maas a scris că mulţi copii din ţările Orientului Mijlociu ‘nu prea au avut ocazia să înveţe despre istoria germană’. ‘Dimpotrivă: ei vin adesea din ţări unde cei aflaţi la putere alimentează deliberat ura împotriva evreilor şi Israelului şi antisemitismul a devenit (în acele ţări) o normă culturală acceptată’, explică oficialul german, făcând referire la ţările musulmane de unde în ultimii ani au venit în Germania peste un milion de solicitanţi de azil.


Citeşte şi: Un celebru judecător federal ROMÂN din SUA este anchetat pentru hărţuire sexuală

Prin urmare, el a precizat că în sistemul educaţional tema Holocaustului trebuie inclusă în cursurile de integrare pentru copiii migranţilor şi să fie de asemenea obligatorie pentru teste.

La rândul său, preşedintele german Frank Walter Steinmeier a afirmat tot vineri, într-un discurs susţinut la ambasada Israelului la Berlin, că ‘antisemitismul nu a fost depăşit’ şi a criticat dur arderea steagurilor israeliene la manifestaţiile pro-palestiniene desfăşurate în Germania după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

‘Există lucruri care aparţin Germaniei şi printre ele se regăseşte şi responsabilitatea faţă de istoria noastră, învăţămintele celor două războaie mondiale şi Holocaustul, responsabilitatea pentru securitatea Israelului şi respingerea oricărei forme de rasism şi antisemitism’, a subliniat Steinmeier, potrivit agenţiei EFE, în discursul său cu ocazia începerii manifestărilor pentru celebrarea a 70 de ani de la crearea statului Israel, eveniment ce va fi marcat anul viitor.