DISTRIBUIȚI
Web.de

Ministrul german de interne Horst Seehofer i-a atacat joi pe cei care critică operaţiunile de salvare a migranţilor în Marea Mediterană şi a mai spus că guvernul proaspăt instalat în Italia ar putea reprezenta o nouă şansă pentru un acord la nivelul Uniunii Europene despre cum poate fi gestionată migraţia, relatează DPA, potrivit agerpres.

„Este incredibil că, în calitate de ministru de interne, cineva trebuie să justifice salvarea unor oameni de la înec”, le-a spus Seehofer jurnaliştilor, confirmând că Germania se oferă să primească circa un sfert dintre toţi migranţii salvaţi pe mare.


Citește și : Refugiații din Germania recunosc diferențele culturale majore față de țările lor natale

Declaraţiile lui Seehofer vin înaintea unui summit care va avea loc luni în Malta şi unde oficialii UE speră să ajungă la un acord despre cum pot fi gestionate operaţiunile de salvare în largul coastelor Italiei şi Maltei, state membre ale UE.

Seehofer a afirmat că este în favoarea unui acord de „solidaritate flexibilă” care nu ar include neapărat toate cele 27 de state membre ale UE (excluzând Marea Britanie).

„Dacă aşteptăm ca toţi cei 27 să participe, atunci nu vom ajunge niciodată la o soluţie”, a mai spus el, adăugând că noul guvern din Italia, fără Matteo Salvini, liderul partidului anti-migraţie Liga, oferă o „nouă eră” şi o oportunitate de compromis în privinţa migraţiei.

Citește și : Un atac împotriva Iranului ar duce la un RĂZBOI TOTAL (VIDEO)

„Dacă Germania nu profită de această oportunitate majoră, atunci va fi un mare eşec. Trebuie să profităm de această şansă”, a mai declarat Seehofer, adăugând că a avut discuţii constructive miercuri seară cu noul ministru de interne italian.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, care s-a aflat joi la Roma, a spus că Europa trebuie să găsească mijloace de a arăta solidaritate cu Italia şi să reducă povara acesteia în actuala criză.