DISTRIBUIȚI
Web.de

Ministrul german de interne Horst Seehofer a atras duminică atenţia că numărul de refugiaţi în creştere din insulele greceşti indică faptul că ar putea exista un aflux şi mare de migranţi spre Europa decât în 2015, relatează DPA, potrivit agerpres.

Comentariile sale vin la scurt timp după vizitele pe care le-a efectuat în Turcia şi Grecia pentru a aborda tensiunile privind migraţia, în contextul în care Atena a atras atenţia luna trecută asupra creşterii ritmului sosirilor de migranţi din Turcia în Grecia.


Citește și : Speculaţiile privind un posibil veto al Ungariei la o amânare a Brexitului sunt doar ‘zvonuri’ (ministru)

Seehofer a cerut o mai mare solidaritate de la partenerii din UE pentru a rezolva chestiunea migraţiei, conform unor comentarii pentru ziarul german Bild am Sonntag.

„Trebuie să ne ajutăm mai mult partenerii noştri europeni pentru a controla graniţele externe ale UE. I-am lăsat singuri prea mult timp”, a spus el.

„Dacă nu vom face asta, vom asista la un val de refugiaţi ca în 2015 – poate la un val chiar mai mare decât în urmă cu patru ani”, a mai afirmat ministrul german de interne.

Mulţi migranţi încearcă să folosească o rută de pe coastele turceşti ale Mării Egee pentru a ajunge în insulele greceşti, ca poartă de intrare în Europa.

Ankara a fost de acord să îi împiedice pe migranţi să ajungă în blocul comunitar, în baza unei înţelegeri din 2016 prin care UE a promis şase miliarde de euro pentru a-i sprijini pe refugiaţi în Turcia.

Citește și : Alegeri legislative în Portugalia. Premierul Antonio Costa este dat drept marele favorit

Germania a acceptat peste un milion de refugiaţi în 2015 şi 2016, dar cifrele au scăzut de la un an la altul de atunci.

Seehofer a mai declarat că va lucra cu viitoarea şefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, „pentru a face tot posibilul să împiedicăm repetarea” situaţiei din trecut.