DISTRIBUIȚI
CDU/CSU-Fraktion

Ministrul german al sănătăţii Jens Spahn a criticat din nou politica cancelarului Angela Merkel privind refugiaţii, în contextul în care şi-a intensificat campania de a o înlocui în fruntea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) în luna decembrie, relatează miercuri dpa, potrivit Agerpres.

Într-un editorial din cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung care urmează să apară joi, Spahn susţine că politicile privind refugiaţii şi migraţia sunt cele mai importante motive pentru care CDU a pierdut încrederea susţinătorilor săi.


Citește și : Coaliţia militară arabo-kurdă din Siria anunţă suspendarea operaţiunilor împotriva jihadiştilor

El s-a referit la politica privind refugiaţii a Angelei Merkel cu expresia „elefantul din cameră”.

Spahn, 38 de ani, este unul dintre politicienii CDU care încearcă să devină lider al partidului la conferinţa din decembrie, după ce Merkel a anunţat în această săptămână că nu va candida la şefia formaţiunii, dar că va continua în funcţia de cancelar până când i se va finaliza mandatul, în 2021.

El a făcut apel la formaţiunea soră a CDU din Bavaria, Uniunea Creştin-Socială, să treacă peste conflictul privind decizia lui Merkel din 2015 de a deschide frontierele pentru sute de mii de refugiaţi.

Spahn a apreciat însă că în pofida infirmărilor, chestiunea migraţiei este una curentă. Germania continuă să se confrunte cu o „imigraţie anuală dezordonată, în majoritate covârşitoare masculină” pe care a estimat-o la un nivel de circa 200.000 de persoane.

Citește și : Exerciții militare comune ale țărilor care vor să constituie un ‘NATO arab’, încep sâmbătă în Egipt

El a observat că promisiunile de a proteja frontierele externe ale UE nu au fost respectate şi că redistribuirea şi integrarea migranţilor nu au fost realizate.

Spahn a negat că intenţionează să ducă CDU spre dreapta, afirmând că scopul său este de a introduce politici de bun simţ, valori civilizate şi integritate.