DISTRIBUIȚI
dpa

Armata rusă a acuzat-o vineri pe Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul german al apărării, că s-a comportat ca un şcolar atunci când a spus în această săptămână că Germania trebuie să aibă „o poziţie de forţă” faţă de Rusia, relatează dpa, potrivit agerpres.   

Kramp-Karrenbauer s-a comportat ca „un şcolar de ciclul primar care compensează ignoranţa într-un subiect cu absurdităţile spuse vocal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Koanşenkov, într-un comunicat.


Citește și : Phenian, oraşul INTERZIS! Kim Jong Un a dat ordinul în urmă cu puţin timp

Părând să se refere la Al Doilea Război Mondial, Konaşenkov a mai spus că tentativele Germaniei de a crea o poziţie de forţă faţă de Rusia în secolul al XX-lea „au dus la consecinţe tragice pentru întreaga lume, pentru Germania însăşi şi poporul german”.

Annegret Kramp-Karrenbauer, un politician de carieră care este ministru al apărării în guvernul german de aproape un an şi jumătate, a declarat miercuri, în Parlamentul german, că Germania ar trebui să abordeze negocierile cu Rusia de pe o „poziţie de forţă”.

„Asta a fost mereu o bună tradiţie pentru politica externă germană şi ar trebui să rămână aşa şi pe viitor”, a mai spus Annegret Kramp-Karrenbauer, potrivit stenogramei oficiale, notează dpa.

Citește și : CIA controla două companii elveţiene de criptare