DISTRIBUIȚI

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat că lacunele din dotarea militară a ţării vor rămâne şi după 2030, într-un comentariu pentru ziarul Welt am Sonntag, potrivit agerpres.

”Ştim cu toţii că lacunele existente nu pot fi complet acoperite până în 2030. De aceea trebuie să stabilim priorităţi”, a declarat social-democratul care a fost numit în fruntea ministerului apărării la începutul acestui an, relatează DPA.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

Una dintre aceste priorităţi este protecţia flancului estic al NATO, a spus el. ”Pentru noi, acest lucru înseamnă în primul rând construirea unei divizii complet echipate până în 2025 şi o contribuţie adecvată la Forţa de reacţie a NATO”.

”Bundeswehr (armata) are trei sarcini de îndeplinit: apărarea naţională şi a Alianţei, precum şi operaţiunile internaţionale de criză. Acest lucru necesită capacităţi, susţinute cu material şi personal”, a detaliat Pistorius cu privire la cerinţele militare ridicate.

Livrările de armament pentru a sprijini Ucraina în războiul împotriva Rusiei au lăsat, de asemenea, lacune în capacităţile Bundeswehr. Pistorius anunţase în ianuarie că va discuta acest lucru cu industria de armament.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk