DISTRIBUIȚI
Radio France

Ministrul francez al Muncii Olivier Dussopt – aflat în prima linie a reformei contestate a pensionării – dezvăluie într-un interviu acordat revistei Têtu, publicat vineri, că a fost ţinta ”multor remarci homofobe” şi îşi dezvăluie totodată în mod public homosexualitatea, relatează Le Figaro , scrie news.ro

”Dacă acest interviu ar fi fost realizat altcândva, v-aş fi dat aceleaşi răspunsuri”, dă el asigurări, precizând că nu este vorba despre o ”politică a diversiunii”.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

”Pot să vă asigur că, între insuletele pe care le primesc de câteva săptămâni, multe sunt remarci homofobe”, declară ministrul revistei LGBT.

Un actor de prim-plan al reformei pensionării, ministrul Muncii vorbeşte în acest interviu despre politica guvernamentală, dar şi despre opiniile sale personale şi viaţa sa privată.

Fostul politician socialist susţine că ”a fi homosexual nu înseamnă niciodată să fii neutru”, un lucru care ”nu este nici un secret şi nici un subiect”.

”Avem dreptul să apărăm cauze, să milităm, să participăm la dezbateri, fără să facem din situaţia personală un element de politică în sine”, spune el.

Pe reţele de socializare, unii utilizatori se întreabă despre o ”sincronizare” a acestui ”coming out”, în contextul în care contestarea socială ia o turnură mai radicală de câteva zile.

Însă ministrul dă asigurări Têtu că ”politica diversiunii nu funcţionează”.

Olivier Dussopt evocă, în acest interviu, luptele sale politice din ultimii ani.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

”Angajamentul meu este energia pe care am consacrat-o apărării căsătoriei pentru toţi şi PMA (procreare medicală asistată) pentru cuplurile de lesbiene din 2012”, declară el.

El subliniază că este ”în favoarea GPA (mamei purtătoare)”, chiar dacă ştie că este ”minoritar în cadrul majorităţii prezidenţiale”.