DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Ministrul de Externe al Libanului, Gebran Bassil, a calificat deciziile SUA de a-şi muta ambasada la Ierusalim şi de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul drept eşecuri politice care vor duce la mai multă tensiune şi extremism în Orientul Mijlociu, scrie Reuters, potrivit news.ro .

„Această mişcare va genera mai multă tensiune şi va duce la extremism în regiune. Nu putem accepta pacea câtă vreme Ierusalimul este răpit”, a declarat Bassil.


Citește și : Quim Torra este noul preşedinte al parlamentului catalan

Pe lângă decizia preşedintelui american Donald Trump de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul, au mai existat multe eşecuri politice ale SUA în Orientul Mijlociu, susţine Bassil.

„Acesta este alt eşec. Israelul a declarat de multă vreme că nu caută pacea, dar acum Statele Unite susţin Israelul în politica sa de a începe războaie cu populaţiile din regiune”, a afirmat Bassil.

Gebran Bassil face parte din Mişcarea Liberă Patriotă, un partid aliat cu gruparea Hezbollah, susţinută de Iran şi recunoscută drept organizaţie teroristă de multe state occidentale, printre care şi SUA.

Citește și : Orban vs Soros: Ungaria va înăspri legea privind ONG-urile