DISTRIBUIȚI

Ministrul egiptean al transporturilor, Kamel al-Wazir, l-a demis marţi pe şeful autorităţii feroviare din ţară, Ashraf Raslan, în urma seriei de accidente de tren mortale din ultima lună, relatează dpa, potrivit agerpres

Ashraf Raslan a fost înlocuit cu Mostafa Abdel-Latif Abul-Makarem, care va conduce autoritatea feroviară cu titlu temporar timp de un an. Raslan va fi în continuare consilier al ministrului.


Citește și : 260 de ONG-uri cer 5,5 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete 34 de milioane de oameni

Schimbarea lui Raslan face parte dintr-o serie de zece numiri făcute de ministrul egiptean al transporturilor în cadrul autorităţii pentru transporturi feroviare, „în conformitate cu o nouă etapă ce necesită personal calificat care să continue dezvoltarea amplă a reţelei feroviare”.

Ashraf Raslan a fost numit la conducerea acestei autorităţi în iulie 2018, în circumstanţe similare, după ce predecesorul său a fost de asemenea demis, ca urmare a unui accident de tren mortal.

Circa 30 de oameni au murit şi câteva sute au fost răniţi în mai multe accidente de tren produse în Egipt începând din 26 martie.

Cea mai mare catastrofă feroviară din istoria recentă a avut loc în Egipt în 2002, când un tren de pasageri a luat foc, peste 360 de oameni pierzându-şi viaţa.

Citește și : O cofetărie din Ungaria vinde deserturi în formă de vaccin: Galben pentru AstraZeneca, verde pentru Pfizer