DISTRIBUIȚI

Ministrul de interne german Horst Seehofer a interzis un grup neonazist cunoscut ca Brigada Lupilor 44 (Wolfsbrigade 44), a anunţat marţi pe Twitter purtătorul de cuvânt al ministrului, Steve Alter, citat de dpa, potrivit agerpres.

Potrivit procurorilor germani, grupul are ca obiectiv „reconsolidarea patriei libere” în conformitate cu „legea morală germană”, iar responsabilii din sfera securităţii susţin că membrii săi, care sunt prezenţi în patru landuri, nu s-ar da în lături de la violenţe pentru a-şi aduce la îndeplinire scopul de reînfiinţare a unui stat naţional-socialist.


Citește și : Insula Fraser, aflată în patrimoniul UNESCO, pârjolită de incendiile de vegetaţie

Ofiţeri de poliţie din Hessa, Mecklenburg-Pomerania de vest şi Renania de Nord-Westfalia efectuau marţi percheziţii vizând locuinţele a 11 membri ai grupării.

Grupul a fost creat în 2016, operând iniţial sub numele Sturmbrigade 44 (Brigada Furtunii 44). La începutul lui 2018, într-un tren au fost găsite o geantă cu arme şi un tricou cu inscripţia „Sturmbrigade 44 Koethen-Anhalt”.

În iulie 2019, mai multe proprietăţi din landurile Hessa, Renania de Nord-Westfalia, Saxonia inferioară şi Saxonia Anhalt au fost percheziţionate în cadrul unei anchete lansate de procuratura publică federală.

Citeşte şi: Ungaria şi Polonia rămân neclintite în faţa bugetului european

Marţi nu au avut loc percheziţii în Saxonia Anhalt întrucât justiţia locală a stabilit că nu există suficiente dovezi pentru emiterea de mandate de percheziţie, de această dată, menţionează dpa.

Ministrul german de interne a mai interzis două organizaţii de extremă dreapta şi o organizaţie antisemită, în acest an.