DISTRIBUIȚI
T-Online

Ministrul de interne al landului Saxonia din estul Germaniei a fost chestionat joi de parlamentari locali într-un scandal ce ia amploare asupra reţinerii de către poliţie a unei echipe de reporteri care au fost agresaţi verbal de un bărbat la un miting al extremei-drepte, relatează dpa, potrivit agerpres.

Incidentul a avut loc la o demonstraţie la Dresda joia trecută organizată de Alternativa pentru Germania (AfD), formaţiune anti-imigranţi şi naţionalistă, şi mişcarea anti-islam Pegida, cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel.


Citeste si: Atacul cu cutitul din Paris a fost revendicat de Stat Islamic – VIDEO

Un bărbat care a participat la miting a agresat verbal o echipă de reporteri pentru filmarea demonstraţiei. Ulterior, poliţia i-a reţinut pe jurnalişti timp de 45 de minute, o acţiune ce a declanşat acuzaţii de obstrucţionare a libertăţii presei.

Miercuri s-a aflat că bărbatul este un contractor pentru departamentul de anchete penale al poliţiei din Saxonia. Autorităţile landului au declarat că el nu era în timpul serviciului la demonstraţie şi în prezent este în vacanţă.

„Evident că fiecare cetăţean din ţara noastră are dreptul să îşi exprime liber opinia”, a declarat Roland Woeller, ministrul de interne al Saxoniei, ca răspuns la evenimente.

Citește și: Abu Bakr al-Baghdadi cere continuarea ‘jihadului’

„Aşa că mă aştept la un comportament corespunzător de la toţi cei care servesc în departamentul meu, inclusiv atunci când apar şi vorbesc în public ca cetăţeni privaţi”, a adăugat Woeller.

Poliţia din Dresda a respins acuzaţiile că autorităţile landului încearcă în mod activ să inhibe activitatea presei, dar a recunoscut posibilitatea unor greşeli la miting.

„Nu aş spune neapărat că am făcut totul bine”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al poliţiei din Dresda, Thomas Geither, postului de televiziune german NDR.