DISTRIBUIȚI
The Australian

Ministrul de interne al Australiei, Peter Dutton, unul din membrii cei mai importanţi ai guvernului, a anunţat vineri că este internat în spital după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, transmite AFP, potrivit agerpres.

În guvern, Dutton răspunde de politica foarte restrictivă a Australiei în materie de imigraţie şi azil.


Citeşte şi: Soţia lui Justin Trudeau s-a INFECTAT cu coronavirus

Nu se cunoaşte unde a contractat virusul, dar ministrul a revenit recent din SUA, unde la data de 5 martie a participat la o reuniune a şefilor agenţiilor de informaţii din reţeaua ‘Five Eyes’ (Australia, SUA, Canada, Noua Zeelandă, Marea Britanie), la care a asistat şi secretarul american al justiţiei, William Barr.

‘În această dimineaţă m-am trezit cu temperatură şi durere în gât’, a comunicat el vineri. ‘Politica autorităţilor sanitare din Queensland este că oricine este testat pozitiv trebuie să fie spitalizat, iar eu am respectat acest consemn’, a adăugat Dutton.

El a precizat că se simte bine, dar faptul că este infectat cu noul coronavirus va ridica problema sănătăţii persoanelor cu care a venit în contact, mai ales a premierului Scott Morrison.

Citeşte şi: SUA au bombardat poziţiile unei miliţii proiraniene din Irak

În SUA, Peter Dutton s-a întâlnit şi cu fiica preşedintelui american Donald Trump, Ivanka, potrivit unei fotografii postate de ambasada australiană care îi arată pe cei doi unul lângă altul.

Australia a confirmat până acum 184 cazuri de contaminare şi trei decese.