DISTRIBUIȚI
de Volkskrant

Wopke Hoekstra, ministrul de Finanţe al Olandei, nu va mai participa la un summit de investiţii de la Riad de săptămâna viitoare iar Olanda a suspendat şi o misiune comercială în Arabia Saudită din noiembrie în urma dispariţiei jurnalistului saudit, Jamal Khashoggi, scrie Reuters, potrivit news.ro.

„Cabinetul a decis ca ministrul de Finanţe să nu participe la Future Investment Initiative de la Riad de pe 25 octombrie”, a informat ministrul de Externe olandez, Stef Bloc, într-o scrisoare trimisă parlamentului.


Citeşte şi: Trump ameninţă că trimite armata să închidă graniţa cu Mexicul

„Autorităţile saudite nu au putut oferi claritate privind această problemă gravă. De asemenea, multe companii internaţionale, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi ministrul francez de Finanţe şi-au anulat participarea”, a adăugat el.

De asemenea, Blok a precizat că, cel mai probabil, va fi anulată şi o călătorie a ministrului pentru Comerţ, Sigrid Kaag, în decembrie.

Citeşte şi: Apar noi detalii năucitoare în cazul Khashoggi. Unul dintre călăi a studiat medicină legală în Australia

Misiunea comercială din noiembrie este anulată deocamdată.

„Ni s-a spus să informăm participanţii că misiunea a fost suspendată”, a declarat o purtătoare de cuvânt a PSPS Consultants, compania care a organizat călătoria pentru guvern.