DISTRIBUIȚI
Info7

Ministrul de externe mexican, Marcelo Ebrard, a vorbit joi, la încheierea unei reuniuni la Departamentul de Stat de la Washington, despre o serie de progrese înregistrate în discuţiile cu Statele Unite pe tema imigraţiei ilegale, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Cred că am avansat astăzi” (joi), a declarat şeful diplomaţiei mexicane după negocieri care au durat peste două ore. „Vom reveni mai târziu pentru a continua să discutăm despre diferitele puncte care au fost abordate”, a adăugat el.


Citește și : Banca Centrală Europeană revizuieşte estimările privind creşterea economică şi a inflaţiei

Casa Albă apreciase mai devreme că mexicanii „nu fac destul” pentru a opri imigraţia ilegală cu destinaţia Statele Unite, care ar putea impune de luni taxe vamale de 5% pentru toate produsele importate din Mexic.

„Se pare că ne îndreptăm spre impunerea de taxe vamale, pentru că pur şi simplu ce propun în prezent mexicanii nu este suficient”, a declarat pentru Fox News directoarea departamentului de comunicare al Casei Albe, Mercedes Schlapp.

Aflat în Franţa, unde a participat la ceremoniile ocazionate de împlinirea a 75 de ani de la debarcarea aliată în Normandia în cel de-Al Doilea Război Mondial, Donald Trump s-a arătat mai circumspect.

Citește și : Dodon dă ultimatul: Dacă nu se formează până duminică un guvern, va dizolva parlamentul luni

El a subliniat că „s-au făcut multe progrese” miercuri cu prilejul discuţiilor dintre vicepreşedintele american, Mike Pence, şi Marcelo Ebrard.

„Trebuie să mai depună eforturi, să şi le asume şi poate că vor face asta. Vom vedea dacă vom ajunge să rezolvăm problema”, a adăugat preşedintele SUA aflat la Caen, în Normandia.