DISTRIBUIȚI
Israel's opposition leader Yair Lapid is pictured during an interview with Agence France-Presse (AFP)at his office in the Knesset, Israel's parliament, in Jerusalem, on September 14, 2020. - Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu has "no intention" of discussing peace with the Palestinians, Lapid told AFP ahead of the signing of landmark deals with the UAE and Bahrain. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)

Ministrul de externe israelian, Yair Lapid, a declarat, într-un comunicat, că i-a vorbit ministrului britanic de externe despre necesitatea unui răspuns dur la atacul asupra unui petrolier în largul Omanului, în care au fost ucişi doi membri ai echipajului, un britanic şi un român, informează Reuters, potrivit agerpres

Israelul a acuzat vineri Iranul că a efectuat atacul asupra navei administrate de o companie deţinută de o companie israeliană.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

”Iranul nu este doar o problemă israeliană, ci un exportator de terorism, distrugere şi instabilitate care ne face rău tuturor. Lumea nu trebuie să rămână tăcută în faţa terorismului iranian care afectează şi libertatea de navigaţie”, a afirmat Lapid în comunicat.

Petrolierul Mercer Street a fost atacat joi seara în Marea Arabiei în circumstanţe neclare, în timp ce naviga fără încărcătură de la Dar es Salaam, Tanzania, către portul El Fujairah din Emiratele Arabe Unite. Operatorul israelian al navei, Zodiac Maritime, a comunicat că circumstanţele incidentului sunt în curs de investigare şi a fost lansată o anchetă. Echipajul petrolierul era format din 27 de persoane de diverse naţionalităţi.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus