DISTRIBUIȚI
Al Mayadeen English

Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, va efectua o vizită în China în cursul săptămânii, pentru discuţii pe marginea acordului de cooperare pe 25 de ani semnat între cele două state, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Teheran, într-o conferinţă de presă, informează Reuters, potrivit agerpres.

China şi Iran au semnat în martie 2021 un acord de ‘parteneriat strategic cuprinzător’ vizând întărirea relaţiilor economice şi politice.


Citeşte şi: De ce unii oameni se tot îmbolnăvesc de Covid, iar alții rămân neatinşi de virus?

China a devenit un ‘colac de salvare’ pentru economia Iranului după ce Statele Unite s-au retras din acordul nuclear încheiat în 2015 între marile puteri şi Teheran.

‘Ministrul de externe va discuta diferite subiecte, inclusiv acordul pe 25 de ani’, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Saeed Khatibzadeh.

Citeşte şi: ‘The Power of the Dog’, ‘West Side Story’ şi ‘Succession’ sunt marii câştigători ai Globurilor de Aur 2022 – Black News

Vizita va avea loc în timp ce la Viena se desfăşoară negocieri între Iran şi marile puteri – printre care şi China – pentru salvarea acordului din 2015, care limita programul nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a mai anunţat că preşedintele iranian Ebrahim Raisi, un adept al liniei dure, va întreprinde o vizită în Rusia, la o dată nespecificată.