DISTRIBUIȚI
Egypt Today

Ministrul de externe al Egiptului, Sameh Shoukry, a avut marţi, la Doha, o întrevedere cu emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, în timpul primei sale vizite diplomatice în ţara din Golf după ruptura regională din 2017, informează dpa, potrivit agerpres.  

Sameh Shoukry i-a transmis lui Tamim o scrisoare din partea preşedintelui egiptean Abdel-Fattah al-Sissi, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe egiptean, Ahmed Hafez.


Citește și : Serbia şi Kosovo reiau negocierile sub egida UE

Scrisoarea s-a concentrat pe relaţiile bilaterale şi pe căile de a le întări şi a le dezvolta, precum şi pe evoluţiile de pe plan regional şi internaţional, potrivit agenţiei de ştiri qatariote.

Shoukry a sosit la Doha luni şi s-a întâlnit de asemenea cu omologul său qatariot Mohammed bin Abdel-Rahman Al Thani.

El a luat parte şi la o reuniune a miniştrilor de externe ai ţărilor din Liga Arabă, marţi, în capitala Qatarului.

În iunie 2017, în regiune a izbucnit o criză după ce patru ţări arabe – Egipt, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain – şi-au suspendat relaţiile diplomatice, comerciale şi turistice cu Qatarul, pe care l-au acuzat că sprijină grupări militante islamiste, acuzaţie pe care Doha o respinge. În ianuarie, cele cinci ţări au semnat o declaraţie care a pus capăt disputei ce a durat trei ani şi jumătate.

Citește și : După NATO, Biden se întoarce cu faţa spre UE pentru a consolida legăturile transatlantice