DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul britanic pentru Brexit, Dominic Raab, a declarat joi că este încrezător în faptul că se are în vedere încheierea unui acord bun cu UE, apreciind că a fost corect să se stabilească o abordare „măsurată şi proporţionată” care să aibă în vedere riscurile în cazul în care cele două părţi nu ajung la un acord, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„La fiecare întâlnire facem progrese în ceea ce priveşte aspecte deosebite legate de separarea” de UE, a declarat el pentru postul de radio BBC.


Citește și: Cristina Kirchner a rămas fără imunitate și va fi cercetată pentru corupție

Marea Britanie va publica joi seara 25 de documente tehnice care conţin recomandări pentru cetăţeni şi mediile de afaceri în cazul oricăror perturbări care ar putea apărea odată cu ieşirea din Uniunea Europeană în absenţa unui acord cu privire la relaţia viitoare a celor două părţi.

Cu mai puţin de opt luni până la ieşirea Marii Britanii din UE, la 29 martie, Marea Britanie nu a ajuns încă la un acord cu blocul comunitar european privind Brexitul.

Citește și: Abu Bakr al-Baghdadi cere continuarea ‘jihadului’

Dominic Raab s-a declarat încrezător, după o întâlnire avută marţi la Bruxelles cu negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, că încheierea unui acord este posibilă până în octombrie. ‘Există încă diferenţe, am avut o discuţie sinceră despre ele’, a spus el în faţa jurnaliştilor, sugerând totodată ca cele două părţi să încerce să convină la nivel politic în privinţa chestiunilor asupra cărora nu reuşesc să se înţeleagă în discuţiile tehnice.

La rândul său, Michel Barnier, a anunţat că de acum înainte negocierile cu Marea Britanie intră în etapele finale şi se vor desfăşura ‘în continuu’, astfel încât ‘nu mult mai târziu’ de începutul lunii noiembrie să poată fi încheiat un acord.