DISTRIBUIȚI
AFP

Expulzarea coordonată a unor diplomaţi ruşi din Statele Unite, Canada şi state membre ale Uniunii Europene este ”cea mai mare expulzare rusă de ofiţeri ruşi de informaţii efectuată vreodată”, a apreciat luni ministrul britanic de Externe Boris Johnson, relatează The Associated Press, potrivit news.ro .

Aceste expulzări reprezintă un ”răspuns internaţional extraordinar din partea aliaţilor noştri” şi arată că ”Rusia nu poate să încalce regulile internaţionale în impunitate”, a declarat Boris Johnson.


Citește și : Atacurile informatice tip ransomware au crescut cu 300% din 2015 (Dimităr Ghenovski)

Londra acuză Moscova că este ”vinovată” de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, pe 4 martie, la Salisbury, în sudul Angliei. Rusia respinge orice implicare.

Cei 28 de membri UE şi-au exprimat susţinerea faţă de Londra în cadrul unui summit european, la sfârşitul săptămânii trecute, la Bruxelles, şi au convenit că că nu există altă explicaţie plauzibilă a otrăvirii.

Rusia şi Marea Britanie au expluzat ficare câte 23 de diplomaţi în urma acestui incident, care a provocat o criză între Moscova şi Occident care aminteşte de Războiul Rece.

Londra a anunţat că diplomaţii expulzaţi erau spioni care acţionau sub acoperire diplomatică.

Citește și : Trump a dat ORDINUL. 60 de diplomaţi ruşi vor fi EXPULZAŢI din SUA