DISTRIBUIȚI
The Week UK

Liam Fox, ministrul britanic al Comerţului, a declarat marți că va fi surprins dacă Uniunea Europeană va refuza să renegocieze acordul de ieșire al Marii Britanii din Blocul comunitar, fiind în interesul ambelor țări să evite un scenariu fără înțelegere, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Premierul britanic Theresa May, al cărui acord a fost refuzat de trei ori în Parlament, a informat că se va retrage din funcție la data de 7 iunie.


Citește și : Teheranul salută oferta Japoniei de a fi mediator în negocierile cu Washingtonul

„Dacă Uniunea Europeană nu va vrea să negocieze o schimbare, va fi o situație foarte nefericită și cred că destul de surprinzătoare, iar acest lucru crește posibilitatea unui Brexit fără acord”, a declarat Liam Fox.

Bruxellesul a respins deja orice renegociere a Acordului Brexit elaborat de Theresa May cu UE în noiembrie 2018, iar candidaţii pro-Brexit pentru postul de lider conservator le-au semnalat deja deputaţilor că sunt dispuşi să producă retragerea din Uniunea Europeană fără niciun acord dacă va fi necesar. Decizia finală privind noul lider va fi luată de circa 100.000 de membri ai Partidului Conservator, majoritatea eurosceptici. Aproximativ 75% dintre membrii formaţiunii susţin un Brexit fără acord, conform sondajelor efectuate de institutul ConservativeHome.

Citește și : Jared Kushner susţine un turneu de promovare a planului de pace israeliano-palestinian în Orientul Mijlociu