DISTRIBUIȚI
PoliticsHome.com

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a declarat, joi, la București, că România nu este singură în fața activităților rusești din această zonă. Omologul lui Mihai Fifor a mai precizat că țara noastră joacă un rol vital în Alianța NATO, potrivit mediafax.

„Este normal ca România să fie preocupată de activitățile rusești în Marea Neagră, Ucraina, Republica Moldova sau Marea Azov, dar România nu este singură în faţa acestor problemelor care cresc. NATO înfruntă provocări din toate direcțiile”, a declarat, joi, Gavin Williamson, secretarul pentru apărare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, după întâlnirea de la Bucuești cu ministrul român al Apărării, Mihai Fifor. Acesta a mai precizat că în ultimii ani, Marea Britanie a observat o creșere a activtăților submarinelor rusești în Atlanticul de Nord.


Citește și : Acţiune în justiţie împotriva lui Donald Trump pentru tratament ‘inuman’ aplicat migranţilor reţinuţi în California

Potrivit lui Williamson, este important ca România și Marea Britanie să fie solidare, pentru că au foarte multe lucruri în comun.

„România este vitală şi joacă un rol important pentru NATO și găzduiește un sistem de apărare împotriva rachetelor balistice”, a mai declarat Williamson, după întâlnirea cu Mihai Fifor.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, joi, după întâlnirea cu Gavin Williamson, secretarul pentru apărare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, că discuțiile dintre cei doi au vizat și agresivitatea politică și militară a Federației Ruse, respectiv „intenția Rusiei de a militariza Marea Neagră”.

Citește și : Turcia va contraataca sancţiunile impuse de SUA