DISTRIBUIȚI
The Times

Marea Britanie nu judecă ţările care au ales să nu aprovizioneze #Ucraina cu arme letale, a afirmat miercuri ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, în cursul unei vizite la Berlin, transmite Reuters, potrivit agerpres.   

În timp ce SUA şi Marea Britanie au început să trimită arme Ucrainei, Germania a exclus să trimită arme letale din raţiuni istorice şi a afirmat că va livra căşti militare şi un spital de campanie, aminteşte Reuters.


Citește și : Peru sare de 3 milioane de cazuri cu Covid

Întrebat, la o conferinţă de presă alături de omologul său german, Christine Lambrecht, dacă în opinia sa Germania face suficient pentru a descuraja o invazie rusă în Ucraina, Wallace a replicat că „avantajul de a fi în NATO este că sunt 30 de aliaţi, aşa că toţi putem ajuta Ucraina în propriul fel”.

„Evident, Marea Britanie a fost de părere că ucrainenii au nevoie de un ajutor letal cu caracter defensiv tactic. Însă nu emitem judecăţi în legătură cu alte ţări”, a subliniat ministrul britanic al apărării.

Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a atenţionat mai devreme miercuri împotriva unei scindări a puterilor occidentale din cauza disputei privind livrările de arme către Ucraina, pe fondul amplificării tensiunilor cu Rusia asupra crizei ucrainene, a consemnat dpa. Ea a adăugat că este important ca puterile occidentale să reziste „tuturor tentativelor din exterior de a ne diviza”.

Citește și : Polonia devine o ‘naţiune cadru’ la Eurocorps