DISTRIBUIȚI

Ministrul britanic al afacerilor externe, Boris Johnson, a vorbit la telefon cu un impostor rus care s-a prezentat ca fiind premierul armean, cei doi discutând în special relaţia dintre Londra şi Moscova, a admis joi ministerul britanic, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Ministrul de externe şi-a dat seama că a fost o farsă şi a încheiat convorbirea”, conform unui reprezentant al ministerului. „Am verificat şi am ştiut imediat că a fost o farsă telefonică”, a adăugat el.


Citește și : Trump anunță că summitul cu Kim Jong Un nu va mai avea loc

Conversaţia cu impostorul, care este suspectat că are legături cu serviciile de securitate ruseşti, a durat 18 minute şi ar fi avut loc săptămâna trecută, a precizat cotidianul britanic The Guardian. Un alt rus ar fi pus la cale această farsă.

Identificaţi ca Alexei Lexus’ Stoliarov şi Vladimir ‘Vovan’ Kuzneţov, cei doi au publicat înregistrarea conversaţiei în care Boris Johnson îl asigură pe cel despre care credea că este noul premier armean Nikol Pashinian de sprijinul Marii Britanii.

Şeful diplomaţiei britanice a discutat, de asemenea, relaţiile dificile dintre ţara sa şi Rusia.

‘Nu vrem un război rece, dar vrem să vedem ameliorări în comportamentul Rusiei”, a adăugat el.

Boris Johnson a zâmbit când interlocutorul său, care s-a adresat în limba engleză cu un accent rusesc, a spus că speră că preşedintele rus Vladimir Putin nu îl va otrăvi cu Noviciok, agentul neurotoxic folosit împotriva unui fost agent dublu rus şi a fiicei sale în martie în Anglia.

Citește și : Preşedintele sud-coreean a convocat o reuniune de urgenţă după anularea summitului SUA-Coreea de Nord

Boris Johnson nu este prima personalitate victimă a farselor „Lexus” şi „Vovan”.

În ultimii ani, victimele unor astfel de farse au fost preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi chiar Elton John.