DISTRIBUIȚI

Ministrul brazilian al sănătăţii Marcelo Queiroga a fost testat pozitiv la COVID-19 în timpul deplasării oficiale împreună cu preşedintele Jair Bolsonaro la Adunarea Generală a ONU de la New York, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

El va rămâne în carantină în SUA, a postat Queiroga pe Twitter marţi seară.


Citeşte şi: Johnson&Johnson anunţă un rapel al vaccinului său – Black News

Potrivit unor relatări din media braziliană, el este al doilea membru al delegaţiei Braziliei la New York testat pozitiv la coronavirus.

Potrivit biroului de presă al preşedinţiei, citat de portalul de ştiri G1, testele au fost negative în cazul celorlalţi membri ai delegaţiei.

Bolsonaro, un populist de dreapta, a minimalizat de la început gravitatea COVID-19 şi s-a pronunţat în repetate rânduri împotriva portului măştii şi a altor măsuri de răspândire a bolii.

Marţi, la deschiderea dezbaterii generale de la New York, el a provocat şoc prin afirmaţiile sale privind modul în care a abordat pandemia. De exemplu, Bolsonaro a elogiat folosirea preventivă a unor medicamente a căror eficienţă împotriva coronavirusului nu a fost dovedită.

Citeşte şi: SUA ar putea încălca dreptul internaţional prin expulzările haitienilor – Black News

Şeful de stat populist a repetat de mai multe ori că el încă nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, i-a transmis un mesaj lui Bolsonaro, spunându-i să se vaccineze dacă vrea să vină în oraş.

La ONU se aplică un „sistem de onoare”, notează dpa. Oricine intră în clădirea Naţiunilor Unite din New York confirmă că nu a fost testat pozitiv în precedentele zece zile.