DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministrul brazilian al mediului, Ricardo Salles, şi-a anunţat demisia miercuri, la o lună după o percheziţie în birourile sale în cadrul unei anchete privind implicarea lui în exportul ilegal de lemn din Amazonia, notează AFP, potrivit agerpres.

„I-am prezentat demisia preşedintelui (Jair Bolsonaro) şi acesta a acceptat-o”, a declarat într-o conferinţă de presă Ricardo Salles, unul dintre cei mai controversaţi miniştri ai guvernului.


Citeşte şi: Mai mult de jumătate din populaţia Spaniei a primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid

El a mai anunţat că va fi înlocuit de Joaquim Alvaro Pereira Leite, care lucra deja la minister, în calitate de secretar pentru Amazonia şi la Serviciile de mediu.

La 19 mai, birourile lui Ricardo Salles, în vârstă de 46 de ani, au fost percheziţionate la cererea judecătorului Curţii Supreme Alexandre de Moraes, care a dispus şi ridicarea secretului său bancar.

Citeşte şi: Un nou studiu leagă Ivermectinul de ‘reducerea masivă’ a deceselor provocate de COVID-19

Poliţia federală anchetează în legătură cu o „importantă reţea criminală transnaţională de facilitare a contrabandei cu lemn”, în care se spune că sunt implicaţi „responsabili ca ministrul Ricardo Salles, alţi funcţionari şi companii”, a explicat judecătorul Alexandre de Moraes în ordinul său.

În aprilie, Ricardo Salles a provocat un scandal afirmând în cadrul unei reuniuni ministeriale în care nu ştia că este înregistrat că doreşte să profite de faptul că media sunt concentrate asupra pandemiei de coronavirus pentru a relaxa normele de mediu.