DISTRIBUIȚI

Ministrul brazilian al apărării, generalul Fernando Azevedo e Silva, a afirmat că nu vede nici un motiv pentru a le permite Statelor Unite ale Americii (SUA) să amplaseze o bază militară pe teritoriul Braziliei, idee faţă de care s-a declarat deschis preşedintele Jair Bolsonaro, relatează marţi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Generalul Azevedo a declarat, în ediţia de marţi a cotidianului Valor Economico, că problema este una ”complexă” şi că nu a discutat încă cu preşedintele ţării. ”Aceasta necesită o evaluare atentă. Nu văd ce motiv ar fi pentru o asemenea bază”, a declarat generalul, potrivit sursei.


Citeşte şi: Un chinez a atacat o şcoală din Beijing: Cel puţin 20 de elevi sunt răniţi!

Reprezentanţii biroului de presă al lui Azevedo nu au fost disponibili imediat pentru a confirma veridicitatea declaraţiilor sale.

Bolsonaro, care şi-a preluat mandatul pe 1 ianuarie, a afirmat, într-un interviu la televiziune două zile mai târziu, că ar putea fi dispus să permită instalarea unei baze militare americane pe teritoriul brazilian, ca modalitate de a contracara influenţa rusească în Venezuela, demers ce ar marca o schimbare radicală de direcţie a politicii externe braziliene.

Un înalt ofiţer al armatei braziliene a declarat pentru Reuters că armata este împotriva acestei idei.

Citeşte şi: Un lider AfD a fost bătut cu bestialitate! Acum se zbate între viaţă şi moarte

Generalul Azevedo a precizat în interviu, realizat vinerea trecută, că Bolsonaro nu şi-a prezentat încă planurile Ministerului Apărării, componentă a guvernului care va superviza orice asemenea demers.

Cotidianul Folha de S.Paulo, care citează surse anonime, a relatat marţi că Bolsonaro a renunţat la această idee.