DISTRIBUIȚI
Wikimedia Commons

Ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi se află în carantină la domiciliu fără simptome, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei austriece, relatează Reuters şi EFE, potrivit agerpres.     

„Există suspiciuni că Schallenberg s-ar fi putut contamina luni la o reuniune a Consiliului Afaceri Externe la Luxemburg”, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului austriac de Externe, adăugând totuşi că acesta nu prezintă simptome şi a fost testat în urma unei măsuri de rutină.


Citește și : SUA critică refuzul Chinei de participare la Noul Tratat START

Omoloaga sa belgiană Sophie Wilmes a anunţat vineri că a intrat în autoizolare prezentând simptome suspecte de contaminare cu SARS-CoV-2 după ce a participat la aceeaşi reuiune, notează Reuters.

Schallenberg a asistat de asemenea la o şedinţă a guvernului austriac miercuri, dar membrii cabinetului au purtat măşti faciale, a indicat reprezentanta MAE austriac.

În consecinţă, şeful diplomaţiei austriece a trebuit să-şi suspende deplasările în străinătate preconizate pentru săptămâna viitoare în Regatul Unit, Danemarca, Grecia şi Cipru.

Angajaţii MAE austriac care au intrat în contact cu Schallenberg au fost anunţaţi în legătură cu testul pozitiv al ministrului şi vor fi supuşi unui test PCR.

Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în Europa în ultima săptămână

Cabinetul de miniştri austriac a trecut prin emoţii în urmă cu mai puţin de două săptămâni când unui coleg apropiat cancelarului Sebastian Kurz i-au fost depistate rezultate pozitive la COVID-19.

„Ca măsură de precauţie, toţi membrii guvernului vor fi testaţi sâmbătă”, a anunţat purtătoarea de cuvânt citată.