DISTRIBUIȚI
News.com.au

Ministrul australian al educaţiei şi tineretului, Alan Tudge, a fost suspendat din funcţie în aşteptarea unei anchete asupra unor acuzaţii de hărţuire formulate de o fost angajată, a anunţat joi premierul Australiei, Scott Morrison, informează AFP, potrivit agerpres.

O fostă funcţionară, Rachelle Miller, l-a acuzat joi pe Tudge de hărţuire morală şi agresiune fizică în timpul unei legături pe care cei doi au avut-o în 2017.


Citeşte şi: WTA suspendă turneele de tenis feminin organizate în China – Black News

Rachelle Miller, care a dezvăluit această relaţie anul trecut, a declarat pentru doi jurnalişti că a trăit „o relaţie emoţional şi, într-o ocazie, fizic abuzivă”, marcată de un „dezechilibru de putere”. Ea a mai spus că a încasat lovituri de picior din partea lui Tudge în timpul unei dispute.

Într-un comunicat, ministrul a negat „complet şi categoric” aceste acuzaţii.

La câteva ore după declaraţiile lui Rachelle Miller, premierul Scott Morrison a anunţat în faţa Parlamentului că Tudge a acceptat să fie suspendat din funcţie în aşteptarea unei anchete „independente şi corecte”.

Citeşte şi: Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani – Black News

Acest scandal a intervenit la câteva zile după publicarea unei anchete oficiale a Parlamentului australian asupra „culturii sexiste”, care a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre angajaţii Parlamentului au fost victime ale hărţuirii morale sau sexuale sau a unor agresiuni sexuale în timpul desfăşurării activităţii.

În 2019, o asistentă parlamentară a acuzat un ministru australian că a violat-o în biroul său, acuzaţii care au declanşat un val de indignare şi de manifestaţii la nivel naţional. În prezent, cazul este examinat în justiţie.