DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Oleksii Reznikov adjusts his glasses during a session of parliament at which he won approval to become Ukraine's defence minister, in Kyiv, Ukraine November 4, 2021. REUTERS/Oleksandr Klymenko/File Photo

Ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a anunţat miercuri schimbări la departamentul anticorupţie şi introducerea unui mecanism de control public după scandalul de corupţie din ministerul său, transmite EFE, potrivit agerpres.

Într-un mesaj postat pe Facebook, preluat de Ukrainska Pravda, Reznikov a declarat că, în materie de prevenţie şi luptă împotriva corupţiei, se acţionează în prezent în două direcţii.


Citeşte şi: Cine și ce i-a garantat lui Volodimir Zelenski – Black News

Prima constă într-o schimbare la direcţia anticorupţie din cadrul Ministerului Apărării, pentru care se caută personal.

”A doua: creăm un mecanism public anticorupţie şi suntem deschişi cooperării”, a spus Reznikov.

Centrul de Luptă Anticorupţie a informat la rândul său că a fost invitat de Ministerul Apărării de la Kiev să facă parte dintr-un ”grup de lucru pentru a aborda chestiunile legate de crearea unui consiliu public anticorupţie”, la care centrul menţionat a decis totuşi să nu participe.

Citește și: Alcool și delapidare: cum a eşuat grupul Mozart, care se consideră rivalul lui Wagner în Ucraina – Black News

”Ne pare rău, dar nu avem încredere în conducerea ministerului pentru a merge să activăm într-un grup de lucru cu atribuţii şi obiective puţin clare”, a transmis Centrul de Luptă Anticorupţie.

O serie de scandaluri de corupţie au zdruncinat, între altele, Ministerul Apărării, după acuzaţii potrivit cărora ministerul a semnat contracte de aprovizionare a armatei cu alimente la preţuri de două-trei ori mai ridicate decât cele de pe piaţă. Oleksii Reznikov nu a fost acuzat personal.