DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministrul Apărării din Marea Britanie, Gavin Williamson, a declarat pentru BBC că patru avioane militare de tip RAF Tornado au participat în atacurile asupra Siriei şi că primele evaluări arată că misiunea a fost una „de succes”, conform news.ro .

Williamson a declarat că decizia de a lansa raidurile aeriene a fost luată în cadrul unei întâlniri de joi a guvernului britanic. „Cu toţii am văzut imaginile cu bărbaţi, femei şi copii inocenţi care sufereau”, a precizat el.


Citește și : Statele Unite au „dovada” că regimul Assad a utilizat arme chimice în Siria (Departamentul de Stat)

Întrebat dacă intervenţia ar putea aduce o schimbare în războiul civil din Siria, Williamson a afirmat: „Ne aşteptăm să aibă un efect important pentru a opri regimul sirian din a folosi arme chimice în viitor”.

„Am lucrat pentru a ne asigura că raidurile vor avea un efect mare. Credem că acţiunile noastre le-au afectat abilitatea de a lua astfel de măsuri în viitor”, a afirmat el, după ce a fost întrebat dacă este vorba de un atac singular.

Citește și : Statele Unite, Marea Britanie și Franța au atacat mai multe zone din Siria

„Este alegerea regimului sirian – ei cred că este acceptabil să foloseşti arme chimice? Există consecinţe”, a precizat Williamson adăugând că acţiunile militare luate de Marea Britanie, SUA şi Franţa vor reduce semnificativ şansele ca regimul sirian să folosească din nou arme chimice.