DISTRIBUIȚI
Twitter

Ministrul apărării din Germania, Christine Lambrecht, a promis să sporească ajutorul militar al ţării sale pentru Republica Moldova după ce invazia Rusiei în Ucraina a făcut autorităţile de la Chişinău să se simtă vulnerabile la agresiunea Moscovei, transmite sâmbătă dpa, potrivit agerpres.  

Negocierile cu privire la detaliile sprijinului menţionat vor avea loc săptămâna viitoare, a declarat sâmbătă, la Chişinău, oficialul german.


Citește și : ALERTĂ la Bruxelles! Un plic cu pudră albă a fost găsit la sediul Comisiei Europene

După o întrevedere cu omologul său Anatolie Nosatîi, Lambrecht a menţionat îndeosebi dorinţa R.Moldova de a-şi procura drone. Ea a mai spus că Germania va contribui la distrugerea în siguranţă a muniţiilor din epoca sovietică.

”Cu Republica Moldova avem o cooperare bună în diferite domenii, inclusiv în cel al instruirilor militarilor pe care dorim să o intensificăm. De asemenea, avem o colaborare bună şi în domeniul furnizării echipamentelor militare. Nu este un secret dacă voi spune că vom ajuta R.Moldova să achiziţioneze drone militare, precum şi alte echipamente (…)”, a declarat înaltul oficial german, citat de Radio Chişinău.

Citește și : Turcia vrea să trimită mai multe arme Ciprului de Nord

Sursa citată aminteşte că Uniunea Europeană va aloca 40 de milioane de euro pentru modernizarea armatei Republicii Moldova. Banii vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea sistemului de apărare a atacurilor cibernetice, cumpărarea de drone şi de echipament militar nonletal.