DISTRIBUIȚI
Radio Chisinau

Cooperarea Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică şi asistenţa oferită de ţările membre ale alianţei pentru dezvoltarea şi modernizarea forţelor armate ale republicii au fost subiecte discutate în timpul întrevederii dintre ministrul apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, şi secretarul general-adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, informează un comunicat al Ministerului Apărării al republicii, citat de Radio Chişinău, scrie Agerpres.

În cadrul întrevederii, care s-a desfăşurat la sediul Cartierului General al Alianţei de la Bruxelles, cei doi oficiali s-au referit la programele şi proiectele susţinute de NATO în Republica Moldova, care au ca obiectiv modernizarea sectorului de securitate şi apărare şi aducerea acestuia la standardele internaţionale.


Citește și : Sonda Parker a realizat prima trecere prin apropierea relativă a Soarelui

Rose Gottemoeller a apreciat deschiderea Republicii Moldova de a-şi consolida şi moderniza sistemul de apărare, la care Alianţa este dispusă să contribuie prin proiecte de asistenţă şi expertiză.

La Bruxelles, Eugen Sturza s-a întâlnit şi cu adjunctul secretarului general NATO pentru Riscuri de Securitate Emergente, Antonio Missiroli, cu care a discutat despre apărarea cibernetică şi combaterea riscurilor biologice.

Citește și : Un summit consacrat Brexit-ului presupune ajungerea la un acord în câteva zile