DISTRIBUIȚI
dpa

Ministrul apărării al Germaniei a devenit marţi ţinta criticilor opoziţiei în legătură cu o deplasare privată a fiului său la bordul unui elicopter al armatei, informează AFP, potrivit agerpres.

Christine Lambrecht şi fiul ei, Alexander Lambrecht, 21 de ani, s-au deplasat la mijlocul lui aprilie cu elicopterul militar pe insula Sylt, în Schleswig-Holstein, pentru un sejur privat, a dezvăluit marţi publicaţia Business Insider.


Citeşte şi: Şeful diplomaţiei franceze îl face PRAF pe Putin: ‘Se află într-o stare de negare!’ – Black News

Ministrul, care înainte de aceasta a vizitat un batalion staţionat în această regiune din nordul Germaniei, a ajuns apoi pe insulă împreună cu fiul său, la bordul unui elicopter Cougar, pentru sărbătorile de Paşti. Fiul ministrului chiar a postat pe Instagram o fotografie cu el din elicopter.

Ministerul Apărării german a dat asigurări că dna Lamrecht a achitat factura de zbor a fiului său, estimată de presă la circa 5.000 de euro pe oră.

Însă Christine Lambrecht, ministru social-democrat, propulsată în faţa scenei politice după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, şi-a atras oricum critici, în special din partea conservatorilor, ajunşi în opoziţie de la sfârşitul lui 2021.

„Să foloseşti Bundeswehr în scopuri private şi partizane este lipsit de eleganţă”, a criticat prim-secretarul grupului CDU-CSU din Bundestag, Thorsten Frei. „Ministrul apărării ar trebui să dea dovadă de mai mult tact şi să nu confunde Luftwaffe (forţele aeriene) cu Lufthansa”, principala companie aviatică germană, a ironizat Frei în cotidianul Bild.

„Momentul ales pentru vacanţa dnei ministru pe insula Sylt, în plin război în Ucraina, era deja o limită”, a declarat la rândul său Reinhard Brandl, însărcinat cu probleme de apărare în cadrul CSU, partidul conservator bavarez. „Însă fiul său lăudându-se pe Instagram că a putut zbura în elicopterul guvernului spre Sylt este picătura care a umplut paharul”, a adăugat Brandl.

Membră a partidului liberal FDP, care face parte din actuala majoritate, preşedinta comisiei pentru apărare din Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a calificat procedura ca fiind „mai degrabă una neobişnuită” şi a cerut „o clarificare”.

Citeşte şi: Al treilea suspect în asasinarea preşedintelui haitian a fost arestat în SUA – Black News

Cazul pică prost pentru Christine Lambrecht, deja sub focul criticilor în ultimele săptămâni din cauza tergiversărilor guvernului german în privinţa Ucrainei şi ajutorului militar, considerat insuficient de către Kiev.

Fost ministru al justiţiei în guvernul Angelei Merkel, Christine Lambrecht a stârnit în februarie un val de sarcasm, după ce a anunţat trimiterea în Ucraina a 5.000 de căşti militare, în timp ce Kievul cere arme grele, printre care tancuri.