DISTRIBUIȚI
Law.com

Ministrul american interimar al justiţiei, Jeffrey Rosen, i-a avertizat miercuri pe potenţialii terorişti „interni” împotriva comiterii de atacuri în perspectiva inaugurării preşedintelui ales Joe Biden, după atacul de săptămâna trecută asupra Capitoliului al unor susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Rosen a cerut totodată publicului american, într-un mesaj video, să dezvăluie eventuale informaţii pe care le au privind potenţiale atacuri şi alte ameninţări, în contextul în care autorităţile federale responsabile cu menţinerea ordinii se pregătesc în vederea unor posibile noi violenţe, date fiind protestele prevăzute să aibă loc.


Citește și : Putin ORDONĂ vaccinarea în masă a rușilor

„Vreau să le trimit un mesaj clar tuturor acelora care au în vedere violenţe, ameninţări cu violenţa sau alte comportamente infracţionale: nu vom manifesta niciun fel de toleranţă faţă de tentativele de a perturba transferul paşnic al puterii”, inclusiv „tentative de a ocupa cu forţa clădiri guvernamentale”, a afirmat Rosen.

„Violenţa, vandalismul sau orice altă formă de încălcare a legii nu vor fi iertate”, a insistat acesta.

Avertismentul său a fost postat online la câteva ore după ce procuratura federală a ţinut prima conferinţă de presă după asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliu, în urma căruia au fost lansate anchete penale împotriva a peste 170 de persoane.

„Acele eforturi rămân active şi vor continua până când se va face dreptate. Cei care au încălcat legea vor fi făcuţi responsabili”, a menţionat Rosen în mesajul video.

Citește și : Irlanda şi Ţările de Jos sunt principalele beneficiare ale fondurilor post-Brexit

Fostul director al FBI Andy McCabe a declarat pe CNN, după mesajul ministrului, că nu este clar de ce Rosen şi alţi înalţi oficiali americani au luat public atitudine atât de târziu după cele întâmplate, ceea ce ridică noi semne de întrebare legat de răspunsul organelor de aplicare a legii la asaltul de la 6 ianuarie, la care au participat în principal albi, comparativ cu protestele mai diverse din cursul verii ale mişcării Black Lives Matter.

„Este inexplicabil”, a spus McCabe, adăugând că Rosen şi actualul director al FBI Christopher Wray încă nu au răspuns la întrebările presei, după asaltul din 6 ianuarie.