DISTRIBUIȚI
Getty Images

Ministrul american al Sănătăţii, Xavier Becerra, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 miercuri, în timpul unei vizite în Germania, a anunţat un purtător de cuvânt al său, relatează joi Xinhua, potrivit agerpres.

Diagnosticul a fost pus înaintea reuniunii de la Berlin a miniştrilor Sănătăţii din ţările membre G7, a precizat sursa citată.


Citeşte şi: Coreea de Nord se pregăteşte să facă un test nuclear chiar în timpul vizitei lui Biden în regiune – Black News

Xavier Becerra, în vârsta de 64 de ani, este vaccinat cu schema completă şi a primit şi o doză booster de vaccin anti-COVID. El „prezintă simptome uşoare” ale bolii, a adăugat purtătorul de cuvânt, menţionând că ministrul va lucra din izolare la Berlin.

Oficialul american a afirmat că Becerra „a mers la Casa Alba săptămâna trecută, joi, iar preşedintele Joe Biden nu este considerat un contact apropiat, conform normelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA”.

CDC defineşte un contact apropiat o persoană care se află la mai puţin de 1,8 metri distanţă de o persoană infectată, timp de peste 15 minute.

O serie de oficiali ai administraţiei Biden – inclusiv vicepreşedintele Kamala Harris şi secretarul de stat Antony Blinken – au contractat recent COVID-19, pe măsură ce SUA sunt lovite de un nou val de COVID-19.

Citeşte şi: Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit cu Anthony Blinken la New York – Black News

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, le-a declarat miercuri reporterilor că Joe Biden „este testat cu regularitate pe tot parcursul săptămânii, pe baza recomandărilor medicului său”.

Statele Unite au raportat aproape 83 de milioane de cazuri de COVID-19, dintre care un milion de decese, potrivit celor mai recente date oferite de Universitatea Johns Hopkins.