DISTRIBUIȚI
Daily Guide Africa

Ministrul israelian al securităţii interne, Gilad Erdan, a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute să doreşte să le interzică deţinuţilor palestinieni aparţinând mişcării islamiste Hamas să urmărească meciurile apropiatei Cupe Mondiale la fotbal, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Nu intenţionez să îi las pe membrii Hamas deţinuţi în închisorile noastre să profite de meciurile Campionatului Mondial atât timp cât avem israelieni ostatici şi corpurile ale soldaţilor în Fâşia Gaza”, a declarat Gilad Erdan într-un interviu acordat site-ului de informaţii YNet.


Citeşte şi: PRĂPĂD în Etiopia. Cel puţin 23 de oameni au murit

Toţi deţinuţii au dreptul de a se uita la televizor potrivit regulamentului penitenciar, dar Gilad Erdan a dispus să se verifice dacă o schimbare a acestor prevederi este legală până la debutul CM din Rusia, la 14 iunie.

„Cei care au ales să se pună în marja familiei naţiunilor prin sprijinirea terorismului nu pot profita de o competiţie sportivă ce reuneşte popoarele”, a adăugat ministrul.

Corpurile a doi soldaţi israelieni, Oron Shaul şi Hadar Goldin, ucişi în timpul războiului din 2014 în Fâşia Gaza se află în mâinile Hamas. În plus, doi civili israelieni, amândoi declaraţi instabili mintal, sunt presupuşi în viaţă şi sub controlul mişcării islamiste la Gaza.

Citeşte şi: Trump pregăteşte terenul pentru întâlnirea cu Kim Jong Un

Este vorba despre Avera Mengistu, un evreu de origine etiopiană, şi de Hisham al-Sayed, un beduin musulman.

Circa 6.500 de palestinieni se află în închisorile israeliene, potrivit Clubului prizonierilor palestinieni, mai scrie AFP.