DISTRIBUIȚI
Le Lab Europe1

Un fost ministru din Franţa, Georges Tron (foto), va compărea marţi şi în următoarele nouă zile în faţa justiţiei franceze, fiind acuzat de violuri în grup de două foste angajate ale primăriei pe care o conduce de 22 de ani, în regiunea pariziană, informează AFP, potrivit agerpres.

La Tribunalul din Bobigny, la nord de capitala franceză, judecători şi juraţi vor decide dacă îl consideră pe edilul de 60 de ani vinovat de violuri şi agresiuni sexuale asupra acestor două femei, cu 20 de ani mai tinere ca el, cu complicitatea fostei sale adjuncte pentru cultură, Brigitte Gruel. Ambii îşi susţin nevinovăţia.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la unul dintre cele mai mari gazoducte din Austria. Un om a murit şi cel puţin 18 sunt răniţi – FOTO/VIDEO

‘Nu mi-e teamă şi sper că procesul va servi la clarificarea atâtor lucruri ce trebuiau clarificate de multă vreme’, a declarat pentru AFP edilul, membru al mişcării Republicanii (dreapta) şi fost secretar de stat al Funcţiei publice (2010-2011).

Judecat în contextul dosarului Weinstein, acest scandal din Franţa a izbucnit în mai 2011, la puţin timp după arestarea, la New York, a fostului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

Georges Tron a demisionat din guvern după ce a fost acuzat de două angajate ale primăriei din Draveil, oraş cu 30.000 de locuitori la sud de Paris, pe care acest pasionat de ‘reflexologie plantară’ o conduce din 1995.

Virginie Ettel şi Eva Loubrieu au descris masajele care derapau spre pipăieli şi penetrare, între 2007 şi 2010. Ela susţin că erau incapabile să se opună, speriate de şeful lor.

Ele ‘au trăit un infern’, fără ‘susţinerea de care pot beneficia victimele care vorbesc astăzi’, subliniază avocatul uneia dintre ele.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în sud-estul Iranului – VIDEO

La rândul său, primarul din Draveil se declară victima unui complot din partea extremei drepte locale şi afirmă că reclamantele cultivă contacte cu familia prin alianţă a preşedintei Frontului Naţional, Marine Le Pen.

În 2013, după doi ani şi jumătate de anchetă, doi judecători de instrucţie au clasat acest dosar. Însă anul următor, sesizată de reclamante, camera de instrucţie a Curţii de Apel de la Paris a retrimis acest dosar la tribunal.