DISTRIBUIȚI
Armenia News

Miniştrii de Finanţe din ţările Uniunii Europene au oferit susţinere, sâmbătă, unui proiect de simplificare a reglementărilor fiscale europene, pentru a le face mai transparente şi mai previzibile, dar sunt necesare eforturi suplimentare pentru definitivarea modificărilor, relatează agenţia Reuters, potrivit mediafax.

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte în exerciţiu al Comisiei Europene, a declarat că miniştrii de Finanţe au acceptat ideea propusă de Consiliul Fiscal European (EFB), un organism independent, în sensul concentrării reglementărilor pe cuantumul datoriilor şi pe buget.


Citește și : Al-Sissi neagă acuzaţiile de corupţie aduse lui şi armatei de către un om de afaceri egiptean

„În mod categoric, aceasta este o opţiune de analizat şi a primit o largă acceptare. Multe state membre s-au pronunţat în favoarea simplificării reglementărilor în sensul sporirii transparenţei şi predictibilităţii”, a spus Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte CE pentru Euro şi Dialog Social.

„Avem nevoie de analize suplimentare şi de noi discuţii, pe care Comisia Europeană trebuie să le efectueze până la sfârşitul anului”, a subliniat Dombrovskis.

Conform propunerilor, Comisia Europeană se va concentra de acum pe reglementările privind datoriile suverane şi cuantumul bugetelor naţionale.

Citește și : Un fost ministru congolez al sănătăţii, reţinut pentru deturnare de fonduri alocate luptei împotriva Ebola

În prezent, datoriile suverane sunt limitate la 60% din PIB, iar deficitul bugetar la 3%.

Potrivit propunerilor, ţările care au datorii peste 60% din PIB vor trebuie să menţină cheltuielile bugetare sub marja de creştere economică potenţială, pentru a evita amplificarea inflaţiei.