DISTRIBUIȚI
AFP/Getty Images

Miniştrii de externe ai statelor membre ale NATO se reunesc miercuri la Bruxelles, într-un context încă marcat de declaraţia preşedintelui francez Emmanuel Macron despre ‘moartea cerebrală’ în care s-ar afla Alianţa, notează agenţia dpa, potrivit agerpres.

Cei 29 de miniştri de externe urmează să pregătească summitul NATO ce va avea loc pe 3-4 decembrie la Londra.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic pe coasta Mexicului

Într-un interviu acordat publicaţiei The Economist în această lună, Macron a acuzat faptul că nici Turcia, nici Statele Unite nu s-au consultat cu aliaţii din NATO atunci când Ankara a lansat operaţiunea în nordul Siriei după retragerea trupelor americane.

Marţi seară, Ministerul de Externe german i s-a alăturat lui Macron, chemând la o regândire a NATO, deşi cancelarul Angela Merkel a descris anterior afirmaţiile preşedintelui francez ca exagerate.

Vezi şi: 25 de migranţi clandestini au fost găsiţi pe un feribot, ascunşi într-un container frigorific – VIDEO

La reuniunea de la Bruxelles, ministrul german Heiko Maas va propune o regândire a modului de coordonare în cadrul Alianţei, a indicat diplomaţia de la Berlin.

Printre alte subiecte aşteptate să se afle pe agenda discuţiilor atât la ministeriala de la Bruxelles, cât şi la summitul de la Londra se află creşterea cheltuielilor militare ale Europei – reclamată de preşedintele american Donald Trump – şi ascensiunea Chinei pe scena mondială.