DISTRIBUIȚI
The flags of the U.S., United Arab Emirates, Israel and Bahrain seen on the side of a road in the city of Netanya, September 14, 2020. Photo by Flash90 *** Local Caption *** ???? ???? ????? ????? ?????? ?? ???? ????? ????????? ??? ????? ???? ???? ????? ?????

Ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite (EAU) Abdullah Zayed Al Nahyan a declarat că normalizarea relaţiilor cu Israel va permite EAU să continuă să-i sprijine pe palestinieni în formarea unui stat independent, în timp ce omologul său din Bahrein a numit acordul un „pas istoric”, relatează dpa, scrie agerpres.

Acordul „ne va permite să fim alături de poporul palestinian şi să-l ajutăm să-şi îndeplinească speranţa unui stat independent”, a spus Abdullah.


Citește și : SUA vor împiedica Iranul să-şi procure arme ruse sau chineze

Adresându-i-se premierului israelian Benjamin Netanyahu, Abdullah a spus: „Vă mulţumesc că aţi ales pacea şi aţi pus capăt anexării teritoriilor palestiniene”, o poziţie despre care a spus că va consolida dorinţa comună a celor două ţări de a realiza un viitor mai bun pentru generaţiile următoare.

Acordul este o realizare istorică pentru SUA, Israel şi EAU şi dă speranţă lumii, a mai spus el.

Acesta „nu este un slogan pe care îl folosim pentru câştig politic într-un moment în care toate lumea aşteaptă cu nerăbdare crearea unui viitor prosper”, a dat asigurări ministrul de externe din EAU.

Ministrul de externe din Bahrein, Abdel Latif al-Zayani, a numit acordul de normalizare un „pas istoric”.

„Astăzi este un prilej cu adevărat istoric. Un moment de speranţă şi oportunitate pentru toate popoarele din Orientul Mijlociu”, a spus el.

Citește și : Un fost lider al sârbilor bosniaci a murit de COVID-19

El a făcut apel la ajungerea la o „soluţie a două state corectă, cuprinzătoare şi de durată” între Israel şi palestinieni.

„Pentru prea mult timp Orientul Mijlociu a fost dat înapoi de conflict şi neîncredere, provocând distrugere şi dejucând intenţiile unor generaţii de oameni tineri şi inteligenţi”, a mai spus Abdel Latif al-Zayani.