DISTRIBUIȚI
gerira13.militaryblog.jp
Islamic jihad militants take part in the funeral of three comrades, who were killed in an Israeli air strike, in Khan Younis in the southern Gaza Strip March 11, 2014. An Israeli air strike on Tuesday killed three Palestinian militants in the Gaza Strip, the Islamic Jihad group said. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Un grup de miniştri de externe din coaliţia condusă de SUA în lupta împotriva organizaţiei Statului Islamic (SI) se va reuni la Washington, pe 14 noiembrie, şi va discuta următoarea etapă după uciderea liderului organizaţiei jihadiste Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat luni un înalt funcţionar al Departamentului de Stat, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Oficialul, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, a afirmat de asemenea că nu există o deteriorare gravă în securitatea închisorilor în care sunt deţinuţi captivi ai Statului Islamic în nord-estul Siriei. Regiunea s-a confruntat cu ciocniri şi lupte după incursiunea lansată de Turcia la 9 octombrie şi care a încetat săptămâna trecută.


Citește și : Aleksei Navalnîi, condamnat la plata a 1,2 milioane de euro pentru ‘defăimare’

Miniştri din peste 30 de ţări vor discuta despre ”următoarele măsuri pentru a creşte prezenţa coaliţiei în nord-estul Siriei”, a declarat oficialul citat de AFP.

Această reuniune a fost solicitată de urgenţă de ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, după anunţarea la începutul lunii de către preşedintele SUA, Donald Trump, a retragerii a o mie de soldaţi americani din nord-estul Siriei.

Reuniunea este o iniţiativă salutată de Washington, care cere în mod constant aliaţilor săi să-şi sporească eforturile militare în regiune.

Citește și : Bulgaria expulzează un diplomat rus implicat în activităţi de spionaj