DISTRIBUIȚI
PBS

Miniştrii apărării din cadrul alianţei serviciilor de informaţii ‘Five Eyes’ (Alianţa celor Cinci Ochi) s-au întâlnit miercuri la Bruxelles în marja unei reuniuni NATO, au informat surse din cadrul delegaţiei americane, relatează AFP.

Este pentru prima dată când această alianţă, din care fac parte Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Canada şi Noua Zeelandă, se reuneşte la nivel ministerial, a precizat sursa citată, conform agerpres.


Întâlnirea ‘informală’ a avut loc miercuri dimineaţă în marja unei reuniuni a miniştrilor apărării din cadrul NATO, la care au participat americanul Jim Mattis, britanicul Gavin Williamson şi canadianul Harjit Singh Sajjan.

Citește și : Irlanda de Nord : Discuţiile privind formarea unui nou guvern au eşuat (Arlene Foster)

Omologii lor australian Marise Payne şi neo-zeelandez Ron Mark s-au alăturat discuţiilor pentru a vorbi despre probleme ‘regionale’, a declarat un oficial american sub rezerva anonimatului.

În cadrul alianţei serviciilor de informaţii au apărut tensiuni în luna mai atunci când informaţii clasificate comunicate de serviciile secrete britanice colegilor lor din ‘Five Eyes’ privind atentatul de la Manchester, soldat cu 22 de morţi, au apărut în presa americană.

Franţa, asociată alianţei ‘Five Eyes’ pe probleme legate de Orientul Mijlociu şi Africa, nu a participat la reuniunea de la Bruxelles.